Amelia, vår favorit som flyger högt upp i luften…
Amelia kommer från en stor grekisk familj. Epipremnum Aureum” är hennes riktiga namn, men vi tycker att Amelia är ett mer passande namn. Familjen Araceae består av många familjer som Caladium, Dieffenbachia, Monstera och Philondendron. Araceae-familjen är riktiga sirtakiälskare. Efter en lång kväll med gyros och ouzo klättrar hela familjen upp på bordet för att dansa! Epipremnum betyder på grekiska bokstavligen “upp” (Epi) “stam” (premnum). Det kommer därför inte att förvåna dig att Amelia främst förekommer som klätterväxt i naturen. Och är du ute efter tur? Då kan du glömma hästskor och fyrklöver, för enligt grekerna ger Epipremnum sin ägare tur och pengar!

Epipremnum Aureum
På nolltid kommer Amelia att växa till en lång sträng. Hennes vackra blad växer extremt snabbt! Hon är också bra på att rena luften och bryr sig inte om var hon hänger, så länge det inte är i direkt solljus. Amelia gillar att tillbringa sin tid i luften. I sina yngre dagar flög hon jorden runt i en röd Lockheed Vega, men de äventyrliga dagarna är nu över. Amelia har gått i pension och tar sig nu tid att umgås!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *